Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/1/d/6/kleurmuis.nl/httpd.www/artikelen/index.php on line 25 Artikelen kleurmuis | www.Kleurmuis.nl

Artikelen

Overzicht filteren op:

Lakenvelder

Afgelopen 15 jaar heb ik diverse kleurmuizen op evenementen op de foto mogen zetten. Eèn van de prachtige varianten is de lakenvelder. 

De lakenvelder kennen wij als een runderras en is herkenbaar aan de witte band tussen de voor- en de achterpoten om de borst en rug. Door jarenlange selectie hebben fokkers bij de kleurmuis de lakenvelder tekening gefokt. En de lakenvelder is in Nederland een erkende tekening en mag op de show in alle erkende kleuren aangedragen worden. 

Samen met de keurmeester bekijken: kleurmuis met tan tekening

Op de N.K.V. Clubdag keuring is een kleurmuis in de kleur duifgrijs met tan tekening gekeurd. Stap voor stap vertelde de keurmeester Anneke Vermeulen wat goed was en wat verbetert moest worden. 

Hieronder een foto weergave inclusief de keurkaart opmerkingen van de desbetreffende kleurmuis. De keurmeester merkt op dat type en bouw zeer goed is. De staart inplant en lengte zijn zeer goed. De kop moet wat groter zijn en de oren moeten eveneens wat groter zijn. De keurmeester vertelde dat bij kleurmuizen de roodoog kleur in acht groepen kunt verdelen en dat deze rode ogen iets te donker van kleur zijn. De dekkleur van dit exemplaar is wat te licht van kleur evenals de buikkleur. Die moet wat warmer van kleur zijn. De scheiding links is minder hoog als rechts en die van de linkerkant moet iets hoger zijn. De beentekening moet beter en de voettekening moet ruimer zijn. De conditie en verzorging zijn zeer goed.