Samen met de keurmeester bekijken: kleurmuis met tan tekening in de kleur duifgrijs

Op de N.K.V. Clubdag keuring is een kleurmuis in de kleur duifgrijs met tan tekening gekeurd. Stap voor stap vertelde de keurmeester Anneke Vermeulen wat goed was en wat verbetert moest worden.

Hieronder een foto weergave inclusief de keurkaart opmerkingen van de desbetreffende kleurmuis. De keurmeester merkt op dat type en bouw zeer goed is. De staart inplant en lengte zijn zeer goed. De kop moet wat groter zijn en de oren moeten eveneens wat groter zijn. De keurmeester vertelde dat bij kleurmuizen de roodoog kleur in acht groepen kunt verdelen en dat deze rode ogen iets te donker van kleur zijn. De dekkleur van dit exemplaar is wat te licht van kleur evenals de buikkleur. Die moet wat warmer van kleur zijn. De scheiding links is minder hoog als rechts en die van de linkerkant moet iets hoger zijn. De beentekening moet beter en de voettekening moet ruimer zijn. De conditie en verzorging zijn zeer goed. Het is zo prachtig te zien dat het fokken van een mooie tan tekening ontzettend moeilijk is!

Keurkaart

Foto's van de kleurmuis

De kop, oren en ogen

Staart inplant

Tan tekening van zijkant bekeken

Foto's en tekst door Martin Braak (c) 2012

Geschreven voor de website van de Nederlandse Knaagdierenfokkers Vereniging. Meer lezen over de kleurmuis? Bezoek ook de site van de vereniging!